Θεραπείες για τον Καρκίνο του Μαστού

Χημειοθεραπεία

Παλαιότερα δίναμε μεγάλη σημασία στο μέγεθος του όγκου και την κατάσταση των λεμφαδένων της μασχάλης, δηλαδή κυρίως στη σταδιοποίηση της νόσου με βάση το σύστημα ΤΝΜ, για να αποφασίσουμε αν μια γυναίκα χρειάζεται συμπληρωματική χημειοθεραπεία. Σήμερα αποδίδουμε μεγαλύτερη σημασία στη βιολογική συμπεριφορά του όγκου.
Η βιολογική αυτή συμπεριφορά καθορίζεται κυρίως από τρεις δείκτες:

Περισσότερα

Ακτινοθεραπεία

Μια τεχνική ακτινοβόλησης είναι η Partial Breast Irradiation, η οποία είναι ειδική επιταχυνόμενη Ακτινοθεραπεία, και όταν μπορεί να εφαρμοστεί, μειώνει σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται και την ταλαιπωρία των ασθενών (ιδίως των ηλικιωμένων ή ασθενών από την επαρχία).

Περισσότερα

Ορμονοθεραπεία

Συμπληρωματική ορμονοθεραπεία επιβάλλεται να πάρουν όλες οι γυναίκες που έχουν όγκους με έκφραση ορμονικών υποδοχέων (έστω και ελάχιστη έκφραση). Η έναρξη της ορμονοθεραπείας γίνεται με το τέλος της χημειοθεραπείας.

Περισσότερα

Βιολογική - Στοχεύουσα Θεραπεία

Μια επανάσταση στην ογκολογία αποτέλεσε η ανακάλυψη του μονοκλωνικού αντισώματος trastuzumab (Herceptin), που έχει εφαρμογή στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού με υπερέκφραση ή ενίσχυση του γονιδίου cerbB2 (περίπου 20% των γυναικών με καρκίνο του μαστού).

Περισσότερα

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 101
  • Τηλέφωνο: 2107474065
  • Fax: 2107473683
  • E-mail: info@vvenizelos.gr