Προληπτικός Έλεγχος

Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος μαστού;

Mαστογραφία μία φορά τον χρόνο μετά τα σαράντα. Σε ασυμπτωματικές γυναίκες, που δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει περίπου στην ηλικία των 35 χρόνων να γίνεται μια μαστογραφία αναφοράς με μια μόνο λήψη σε κάθε μαστό.

Γιατί είναι καλύτερη η Ψηφιακή Μαστογραφία από την κλασική;

Η ψηφιακή μαστογραφία έχει καλύτερη και μεγαλύτερη ευκρίνεια, αλλά και 30-40% λιγότερη ακτινοβολία, ανάλογα με την πυκνότητα του μαστού. Έτσι, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανίχνευσης βλαβών, ακόμα κι όταν αυτές είναι πολύ μικρές (πρώιμος καρκίνος).

Κάνοντας Ψηφιακή Μαστογραφία θα πονέσω λιγότερο;

Τόσο η κλασική όσο και η Ψηφιακή Μαστογραφία γίνονται με τον ίδιο τρόπο πίεσης του μαστού. Ο πόνος έχει να κάνει περισσότερο με την πυκνότητα του αδένα, τις ορμονικές επιρροές καθώς και την ευαισθησία κάθε εξεταζόμενης. Το όφελος και η αναγκαιότητα όμως της Μαστογραφίας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Είναι σημαντική η εξέταση και ψηλάφηση από ειδικό μαστολόγο;

Όχι μόνο είναι σημαντική, αλλά η εξέταση από κλινικό ιατρό που ασχολείται με τον μαστό είναι απαραίτητη. Ο ειδικός κλινικός ιατρός θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της μαστογραφίας σε συνδυασμό με την επισκόπηση και την ψηλάφηση.

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 101
  • Τηλέφωνο: 2107474065
  • Fax: 2107473683
  • E-mail: info@vvenizelos.gr